kosten / vergoeding

Eerste consult; anamnese, onderzoek en behandeling (+/- 50 min.). €86,00
Vervolgconsult (+/- 50 min.). €86,00
Korte behandeling, (+/- 30 min.). €68,00
Vervolgbehandeling  kinderen <14 jaar  (+/- 30 min.). €68,00

Osteopathie behandelingen worden doorgaans voor een groot deel vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor vergoeding van de kosten door de zorgverzekering valt osteopathie onder het item alternatieve geneeskunde. De zorgverzekeraar vergoed gemiddeld 75% van de kosten. Kijk hier voor de dekking van uw zorgverzekering en de vergoeding voor osteopathie of raadpleeg uw verzekeraar rechtstreeks:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/osteopathie.aspx

Brian Meerveld is aangesloten bij de NVO, Nederlandse Vereniging Osteopaten en geregistreerd bij de NOF.  Zo weet u dat u in goede handen bent én dat uw zorgverzekeraar de osteopathie behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoedt.

Geen verwijzing
Voor een osteopathie behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw arts. De osteopaat  zal zo nodig met de huisarts of specialist overleggen. Met uw toestemming schrijven wij een verslag naar uw huisarts.

De kosten worden door de firma Famed aan u gefactureerd. U kunt de rekening zelf te declareren bij uw ziektekostenverzekeraar. Voor afspraken die minimaal 24 uur van tevoren worden geannuleerd, worden geen kosten in rekening gebracht.

LET OP: Osteopathische behandelingen komen niet ten laste van uw eigen bijdrage. Deze geldt alleen voor medische kosten die onder de basisverzekering vallen. Osteopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering en telt daarom niet mee voor de eigen bijdrage.

Verzekeraars vergoeden alleen behandelingen door osteopaten die erkend zijn door de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) of het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Osteopaat Brian Meerveld is aangesloten bij de eerstgenoemde organisatie. De meeste verzekeraars vergoeden de kosten van een osteopatische behandeling geheel of gedeeltelijk. Hoeveel er vergoed wordt, is afhankelijk van uw polis.

U kunt direct een afspraak maken. Verwijzing door een huisarts is niet nodig.