Brian

Mijn naam is Brian Meerveld. Sinds 2008 werk ik als algemeen-, sport- en kinder osteopaat in Leiden. Ik vond het werk voor die periode als fysiotherapeut in een particuliere praktijk heel leuk maar liep destijds regelmatig tegen beperking van kennis en kunde aan. Dit veranderde in 2001, toen ik in contact kwam met de osteopathie. Vanaf dat moment was dit (door de inhoud en technieken) een stap naar het zijn van een effectiever en specialistischer therapeut.  Ik kan met recht zeggen dat ik als osteopaat succesvoller ben geworden in het verhelpen van lichamelijke klachten. De voldoening die dit geeft en de interactie met de mensen maakt mijn werk super leuk om uit te voeren.

Mijn specialisatie ligt in het behandelen van hoofdpijn, rug- en nekklachten. Als osteopaat bied ik door een gedegen anatomische benadering een effectieve oplossing in het verhelpen van lichamelijke klachten die ik in de dagelijkse praktijk tegenkom. Het geeft me altijd veel voldoening om te merken dat mensen na lange tijd weer pijnvrij kunnen bewegen en werk of hobby weer zonder belemmering kunnen oppakken.

osteopathie

Verreweg de meeste klanten komen van mond tot mond reclame en via artsen en collega’s van binnen en buiten de regio Leiden. Ik zie dat de samenwerking tussen de zorgverleners de patiënten ten goede komt. Het belang van goede communicatieve netwerk maakt dat een oplossing voor de soms complexe problematiek eerder voor handen en ben dankbaar dat ik als osteopaat deel kan uitmaken van dit netwerk.

Na een periode van veel werken probeer ik mijn praktijk in vier dagen te realiseren. Zo heb ik tijd over voor mijn dochter Zarah (8) en Imre(4) waar ik ook heel blij van word. Ik probeer naast alle bezigheden ook mijn eigen gezondheid op peil te houden door te werken aan mijn fitheid. Dit doe ik middels wielrennen en hardlopen waar ik veel plezier aan beleef.

Kwalificaties:

  • Specialist in het behandelen van klachten aan de wervelkolom (lage rug en nek) en in het behandelen van hoofdpijn.
  • Gecertificeerd sportosteopaat.
  • Gecertificeerd kinderosteopaat.
  • Als osteopaat is Brian Meerveld geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Registratie bij deze instanties is van belang om de kennis en kunde van therapeut te blijven waarborgen, maar ook een voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door verzekeraars.
  • Fysiotherapeut en praktijkhouder Meerveld fysiotherapie Lisse (1999-2007).

Osteopaten zijn van oorsprong vaak een fysiotherapeut, ergotherapeut, mensendieck- of cesartherapeut. Daarnaast zijn er ook osteopaten die een (basis)artsenopleiding hebben afgerond. Om aan de studie osteopathie te kunnen beginnen is er medische basiskennis nodig. De meeste osteopaten hebben dan ook een (para)medische achtergrond.

Preventie van klachten
Na een aantal behandelingen bij de osteopaat kan uw pijn al zijn verlicht. De pijn is dan wel minder, maar de functiestoornis in het betreffende lichaamsdeel niet helemaal verholpen. Pas als er voldoende bewegingsvrijheid is bereikt, spreken we van herstel. Uw lichaam is dan spanningsvrij en zonder blokkades. Dit probeer ik te bereiken in 4-5 behandelingen. U krijgt mogelijk oefeningen mee ter preventie van klachten en ongemakken.
Het is mogelijk dat u na het herstel gedurende langere tijd geen klachten meer ervaart. Toch komen dan soms schijnbaar uit het niets de klachten weer terug en heeft u het gevoel terug bij af te zijn. Langzaam maar zeker hebben spanning en blokkades verhinderd dat het lichaam zichzelf goed kan herstellen in het dagelijks functioneren. Deze functiestoornis kan worden opgeheven door een juiste behandeling van de plek waar de oorsprong van de weefselspanning zich bevindt.
Het zelfherstellend vermogen van uw lichaam is groot, waardoor veel problemen zich vanzelf zullen oplossen. Door uw lichaam regelmatig op beperkingen en blokkades te laten controleren, kunt u de kans op een terugkeer van uw klachten wel aanzienlijk verminderen. Dit kan vaak een langere behandelperiode voorkomen. U kunt met uw osteopaat bespreken welke behandelingsfrequentie voor u geschikt kan zijn.

Veilige behandeling
Bij een osteopaat met de juiste opleiding, achtergrond en registratie bent u beslist in veilige handen. Osteopathie staat bekend om de milde manuele technieken en zachte handgrepen die zeer effectief zijn. Deze staan bekend als veilige behandeling. Het is aan te raden u zich te verdiepen in de achtergrond van uw aankomend behandelend therapeut.
Na voltooiing van zijn fysiotherapieopleiding heeft Brian Meerveld met succes de zes-jarige post-hbo-studie osteopathie afgerond. Brian is geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (NOF) en is ook lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).
De NOF ziet erop toe dat iedere geregistreerde osteopaat jaarlijks bijscholingscursussen volgt om zijn kennis en kunde op niveau te houden. Dit geldt dus ook voor Brian, die ook meer dan 14 jaar praktijkervaring heeft in de paramedische sector. Dit komt overeen met meer dan 25.000 behandelingen gericht op het wegnemen of verlichten van klachten van het bewegingsapparaat.
Osteopathie werkt vanuit wetenschappelijke basis. De Stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (SWOO) genereert objectieve gegevens over osteopathie behandelingen. Bezoek voor meer informatie de website van de SWOO.