Skip to content

Baby en kind

Osteopathie bij Baby's en kinderen

foto 1 kind aangepast Meerveld Osteopathie Leiden afbeelding

Wat kan de osteopaat doen?

Een osteopaat onderzoekt en behandelt met de handen op een milde wijze het vastzittende  weefsel en maakt het lichaam zo weer soepel en beweeglijk. Ook zal een osteopaat specifieke adviezen geven voor thuis over houding en beweging.

Naast het behandelen van volwassenen kan osteopathie ook klachten bij baby’s en kinderen verhelpen. Baby’s en kinderen zitten volop in ontwikkeling, waarbij er veel ontwikkeling plaatsvindt op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Osteopathie helpt om fysieke klachten of belemmeringen op te lossen en om te zorgen dat baby’s en kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Osteopaat Brian Meerveld is gecertificeerd kinderosteopaat. Hij heeft gespecialiseerde na- en bijscholing gevolgd om specifieke kennis en kunde op te doen bij de behandeling van baby’s en kinderen.

Een osteopaat die geschoold is in het behandelen van baby’s en kinderen zal de oorzaak van de klachten of symptomen proberen te achterhalen. 

Heeft de baby pijn in de buik? Heeft het last van de nek? Huilt de baby zonder dat er direct een medische oorzaak aanwijsbaar is? De oorzaak van de klacht zal de osteopaat zoeken in delen van het lichaam die vast zitten, gespannen zijn of minder goed bewegen. Daarbij wordt naar de beweeglijkheid van weefsels in het gehele lichaam gekeken. Te denken aan spieren, organen, gewrichten. De beweeglijkheid van het lichaam kan verstoord raken door diverse oorzaken tijdens de zwangerschap of de geboorte. Andere oorzaken zijn mogelijk gelegen in doorgemaakte ziekte en en spijsverteringsproblematiek.

Onderzoek bij baby's en kinderen

Als u akkoord bent met het behandelvoorstel, dan zal na het onderzoek en gesprek de osteopaat de behandeling bij uw baby of kind starten. Dit is meestal het tweede consult, welke snel op de eerste zal volgen.  Op een rustige, veilige en ontspannen manier wordt dat deel van het lijfje wat vastzit weer soepel gemaakt. Er is uitgebreid de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook zal de osteopaat adviezen geven. 

 Klik hieronder voor meer informatie over de osteopathische behandeling bij baby’s en kinderen. Uw osteopaat zal de weefsels behandelen die de klachten van uw baby of kind veroorzaken. Na 3-4 behandelingen is doorgaans een duidelijke verbetering te merken.

foto 3 kind aangepast Meerveld Osteopathie Leiden afbeelding