Hoofdpijn

craniale_behandeling_01(1)Is hoofdpijn met osteopathie goed te behandelen?

Meer dan de helft van de volwassenen in heeft in zekere mate last van hoofdpijn, een ongemak dat vaak erg hinderlijk is in het dagelijks functioneren. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Medicatie kan soms werken, maar langdurig gebruik hiervan kan juist vaak hoofdpijn veroorzaken.

Hoofdpijn is een uiting van het lichaam dat een of meerdere onderdelen niet goed werken. Het niet goed functioneren van de nek speelt bij veel hoofdpijnen een prominente rol. Een andere oorzaak kan gelegen zijn in een niet optimaal functionerend orgaan. Vanzelfsprekend vraagt elke verschillende oorzaak van hoofdpijn weer een andere aanpak. Je wilt immers een de oorzaak van de pijn aanpakken en niet slechts onderdrukken.

Een osteopaat kan een diagnose geven over mobiliteitsverlies in het lichaam die de pijn in uw hoofd veroorzaakt. Een osteopathie behandeling zal daar waar de spanning in het lijf aanwezig is en in relatie staat tot de hoofdpijn trachten ruimte te geven in de desbetreffende regio. Hierdoor zal de pijn verlichten en zelfs in veel gevallen in z’n geheel kunnen wegnemen. Osteopathie helpt tegen hoofdpijn.

Osteopaat Brian Meerveld behandelt veel hoofdpijnklachten succesvol.  Dit valt onder zijn kernspecialisme.